fredag den 24. august 2012

Sandt eller falsk: At gå på gymnasiet.


1.    3.g'erne gør alt for at gøre dit første skoleår møgelendigt: 
Falsk. Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke, hvordan første dag har været alle andre steder, men her var der ikke tale om noget særlig slemt. De ældre elever forsøger ikke at skræmme dig væk, men derimod at byde dig velkommen på en sjov måde. Tænk på det sådan her: De har selv været gennem det. Det er én dag, vi snakker om. Man er virkelig mange personer om det, og ikke bare én, der står alene. Altså, er der ingen, der æder dig.

2.    Billedkunst og idræt er nemme fag. De er ugens afslapningstimer: Falsk. Jeg troede, at billedkunst ville være at tegne, male, lege med ler, osv., og at idræt ville være boldspil i et aldeles sløvt tempo.. Men nej. Det er eksamensfag, og det er tydeligvist seriøse sager. Øv, øv.

3.    Gymnasium = Flere lektier: Sandt!

4.    Når man kommer direkte fra 9. klasse, er det svært at følge med: Falsk. Gymnasiet er jo bare en fortsættelse på det, man lærte i folkeskolen, så selv om man ikke har haft 10. med, kan man sagtens begå sig. Dog skal det siges, at man er nødt til at være mere opmærksom i timerne, for man får det ikke gentaget flere gange.

5.   Der er stor opdeling mellem de forskellige årgange: Sandt/Falsk. Det kommer selvfølgelig an på, hvem man er. Mange af dem, der tog 10. klasse med, kender selvfølgelig mange af dem fra overgangen over, der ikke valgte at gøre det. Ellers afhænger det af, hvor mange man kender. Men man laver ikke rigtigt noget sammen på tværs af årgangene, udover selvfølgelig fester og fællessamlinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar