torsdag den 26. juli 2012

YOLO?

Jeg er ved at være træt af det udtryk. I sig selv, er det ikke noget dårligt udtryk, men det er mere den måde, det bruges på, der efterhånden begynder at undre mig en smule. 
Det er blevet populært at lægge billeder op på sociale netværk som Facebook og Twitter af sig selv, der gør tåbelige ting "fordi man jo kun lever én gang". Jeg har selv flere gange set piger, der hæmningsløst smider bh'en i deres baghave eller en tilfældig skov, vender ryggen til kameraet, tager et billede og lægger det op som coverbillede på Facebook. Det er dét, jeg simpelthen ikke forstår.
Det her skal ikke ses som et brokkeindlæg, der kun er ment til at hakke på piger og drenge, der oploader den slags billeder, men mere som et indlæg, der tegner et billede af min holdning til et teenagefænomen, der bliver mere og mere populært. I bund og grund er det jeg ikke forstår, sammenhængen mellem sætningen "You only live once", og det den bruges til. Ja, vi lever kun en enkel gang, men er det en fair grund til at lægge halvpornografiske billeder på Facebook? - Jeg synes altså det ikke. Fordi man netop kun lever én gang, burde man da derimod passe på sig selv. Selvfølgelig skal man da tage chancer og leve livet fuldt ud, og det er da fint nok, ikke at tænke for meget på konsekvenser, men for pokker da, folkens... Ha' da alligevel lidt selvrespekt, vis ikke din krop til hvem som helst! Ja, det giver opmærksomhed fra det modsatte køn, men er det det værd, hvis man efterfølgende bliver stemplet som værende en skank?  I mine øjne ser det ærligt talt bare ud som om, at folk forsøger at skjule deres opmærksomhedskrævende stuntbillede, ved at få det til at ligne et dybt poetisk portræt, der har til formål at illustrere, hvordan man skal leve livet fuldt ud.
Jeg bryder mig ikke om det, så er det sagt. Jeg dømmer ikke folk som fjolser, fordi de gør det, men jeg har helt sikkert heller ikke respekt for det.

Kommenter gerne med jeres egen holdning til emnet. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar